WHENEVER YOU NEED US WHEREVER YOU ARE

Caterpillar Motoren

Caterpillar Inc. is een Amerikaans bedrijf dat dieselmotoren en generatoren ontwikkelt voor de scheepvaart. Daarnaast houdt Caterpillar zich bezig met het produceren van gasturbines en zware machines voor de weg-, water, en mijnbouw.


De rupsband

Aan het einde van de 19de eeuw probeerden Daniel Best, Charles Henry Holt en Benjamin Holt stoomtractoren bruikbaar te maken voor de landbouw. Een tractor zou enorme vooruitgang opleveren in de landbouw. Maar, er was een probleem. Deze stoomtractoren waren zo zwaar van gewicht dat ze steeds vastliepen in de zachte landbouwgrond. Op zoek naar een oplossing werd in 1904 geëxperimenteerd met het idee om de weg mee te nemen met de tractor: de rupsband.

Hoewel het nog jaren zou duren alvorens het concept bruikbaar was, was een doorbraak geforceerd. De rupsband zou tot een revolutie in de weg, water en mijnbouw zorgen. Transport werd mogelijk in voorheen ontoegankelijke gebieden. De Engelse vertaling voor een rups is: caterpillar.

Uiteindelijk zou de uitvinding van de rupsband ook buiten de landbouw grote invloed hebben. De rupsband maakte het mogelijk een gepantserd voertuig te ontwikkelen: de tank. Mede dankzij de tank wisten de Geallieerden de Eerste Wereldoorlog te winnen.


Illinois, USA

Caterpillar - vaak afgekort tot CAT werd opgericht in 1925. Tegenwoordig werken wereldwijd meer dan 98.502 mensen voor het bedrijf.  Het hoofdkantoor van CAT staat in Peoria, Illinois, Verenigde Staten. Caterpillar staat genoteerd aan de NYSE. Dankzij 220 dealers in meer dan 157 landen beschikt CAT over een wereldwijd netwerk.


Caterpillar Marine Power

Caterpillar is marktleider op het gebied van medium-  en snellopende maritieme dieselmotoren. Het bedrijf ontwikkelt tevens generatorsets en hulpvermogen op maat. CAT focust op de volgende maritieme sectoren: cruise schepen, veerboten vrachtvervoer, overheidsdiensten, pleziervaart, binnenvaart, werkschepen, baggerschepen, bergingsschepen en visserij.

brandbar
logo adr Antwerpen
logo CF Techniek
logo electropower
logo Diesel Mecanica
logo industrial marine services
logo anr
logo bcb
logo green power