WHENEVER YOU NEED US WHEREVER YOU ARE

Historie

Jan de Braal werkt als zeventienjarige jongen in de technische dienst van het bedrijf van zijn ouders. Dit bedrijf is actief in de grond-, weg-, en waterbouw. De Braal is verantwoordelijk voor het onderhouden van de machines. Dankzij de grote verscheidenheid aan motoren binnen het bedrijf leert De Braal er uiteenlopende problemen oplossen. Deze ervaring komt goed van pas wanneer hij later als zelfstandig monteur wordt gevraagd scheepsmotoren van de visserijvloot in Yerseke te repareren.


Yerseke Engine Services

In 1990 besluit Jan de Braal te starten met Yerseke Engine Services. Een gespecialiseerd bedrijf in het repareren en reviseren van Caterpillar motoren. De bedrijfsformule bestaat uit: persoonlijk contact met klanten, goede producten en een snelle service. Deze formule slaat aan en in de jaren negentig groeit het bedrijf. In 2000 wordt gestart met nieuwbouw van een moderne bedrijfslocatie op het industrieterrein Olzendepolder in Yerseke: Kreeft 21.


Antwerp Diesel Repair BV

In de haven van Antwerpen start De Braal in 2001 een tweede bedrijf: Antwerp Diesel Repair BV (ADR). In 2003 verwerft het bedrijf het officiële marine dealerschap van Caterpillar in België. ADR biedt klanten reparatie, onderhoud, revisie, hermotorisering en nieuwbouw van marine motoren en generatoren, voor de binnenvaart, visserij, offshore en zeescheepvaart. In 2014 verwerft Antwerp Diesel Repair BV ook het officieel marine dealerschap van John Deere.


brandbar
logo adr Antwerpen
logo CF Techniek
logo electropower
logo Diesel Mecanica
logo industrial marine services
logo anr
logo bcb
logo green power