WHENEVER YOU NEED US WHEREVER YOU ARE

John Deere Motoren

John Deere is een Amerikaans bedrijf dat vooral bekent is als ontwikkelaar en producent van machines voor de bouw, landbouw en bosbouw. Maar, het bedrijf levert ook dieselmotoren en aandrijflijnen (zoals assen, transmissies en tandwielkasten) voor de scheepvaart.


De ploeg en de tractor

In 1836 vestigde John Deere zich als smid in Grand Detour, Illinois. Niet geheel vrijwillig, want in Vermont hing hem een faillissement boven het hoofd. Desalniettemin zou deze man een uitvinding doen die de landbouw ingrijpend zou veranderen.


Deere ontwikkelde in 1837 een ploeg van staal. Deze oersterke ploeg maakte de zware grond in het midden en westen van de Verenigde Staten interessant als landbouwgebied. Een ware migratie naar deze gebieden was het gevolg. Voor Deere's uitvinding gebruikten de meeste landbouwers een ploeg van hout of ijzer. Waardoor alleen lichte grond kon worden bewerkt.


In 1912 zorgde het bedrijf opnieuw voor vooruitgang in de landbouw. Het ontwikkelde een gemotoriseerde 'tractor'. Het gebruik van werkpaarden in de landbouw was niet langer nodig. De uitvinding van de tractor was een goede zet, want John Deere zou uitgroeien tot de grootste producent van landbouwmachines ter wereld.


Moline, Illinois, USA

Het hoofdkantoor van John Deere is gevestigd in Moline, Illinois. Het merk John Deere staat genoteerd aan de NYSE. In 2014 werken er wereldwijd ongeveer 67.000 mensen voor het bedrijf. John Deere is de grootste producent van landbouw machines wereldwijd.


Marine

John Deere is gespecialiseerd in maritieme dieselmotoren en generator aandrijving voor de scheepvaart met een vermogen van 56 kW tot 559 kW (75 pk tot 750 pk). Ook levert John Deere onderdelen en aandrijflijnen.

brandbar
logo adr Antwerpen
logo CF Techniek
logo electropower
logo Diesel Mecanica
logo industrial marine services
logo anr
logo bcb
logo green power